Marc geogràfic

Les Fonts es troba situada dins els termes municipals de Terrassa i de Sant Quirze del Vallès, en terrenys d'antigues masies que venen de èpoques feudals: Ca n'Amat de les Farines -Can Falguera -Can Fonollet -Can Corbera -Sant Feliuet de Vilamilans.

Podríem considerar Les Fonts actualment, com la zona situada entre el camí dels Monjos i de la Serra Galliners amb el turó del Pujol Blanc (317 m) com a cota mes alta i amb els límits de Rubí i Sant Cugat per la banda de llevant, al migdia amb el Camí de les Martines, amb la creu de Conill i els límits de Rubí, per ponent amb la Riera de Les Arenes i el Parc de Serra Galliners.  Te un territori mes aviat muntanyós, formant una vall creuada per la part baixa per la Riera de Rubí al voltant de 160m i dos serralades a banda i banda (Serra Galliners i Martines) amb alçades de 280 m en les zones urbanitzades. Pertany a la conca del Llobregat, les aigües de la unió de la gran quantitat de torrents van a parar a la Riera de Rubí i aquesta al Llobregat. Una gran part de la superfície es de massa forestal.

Demografia

Evolució d'habitatges:

1980: 800 1990: 923 2000: 1.127 2002: 1.212 2004: 1.433
2006: 1.713 2008: 1.930 2014 1.987 2020: 2.031 2021: 2.064

Les Fonts que en el seu inici va ser majoritàriament per estiueig, (1920-1939) cases unifamiliars amb jardí, acollin desprès de la guerra civil un flux d'emigració en cases de autoconstrucció, en espais al voltants de la riera, sent actualment un poble de classe mitja amb habitatges de primera residencia.

2020:

Població estimada: 5.484

Activitats comercials: 96

Ha estat i es actualment una zona exclusivament d'habitatges, sense industries (exepció un petit parc industrial tocant al terme de Rubí), amb petit comerç tradicional i amb alguna mitjana superfície comercial. Existeixen 4 residencies privades per la gent gran, una dotzena de establiments de restauració i 2 gasolineres.

 

Comunicacions

Carretera BP-1503 que travessa Les Fonts (aprox.3 km), comunica Terrassa amb Rubí i Barcelona.  Autopista C-16, comunica amb Manresa- túnel del Cadí i Barceloma-tunel de Vallvidrera.  Autopista C-58, comunica amb Terrassa i Sabadell-Barcelona.  Ferrocarril de la Generalitat de Catalunya, amb estació a Les Fonts (línea S-1), comunica amb Terrassa centre, Renfe -zona universitària de Terrassa, Roc Blanc, Rubí -Sant Cugat -Sant Quirze -Universitat Autonona -Sabadell -Hospital General-Barcelona.  Autobús de la Generalitat, comunica amb Terrassa i Barcelona.  Autobús municipal, comunica amb Centre Assistència Primària i Terrassa. Taxi, existeix una parada, a l'estació del Ferrocarrils de la Generalitat,

Serveis municipals

Escola publica  CEIP Pilarín Bayés, situat al Passeig Ferrocarril (nens/nenes 3-12 anys)

Centres municipals:

-Centre Social C/Santa Teresa 1. Seu de la Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts i la Llar de la Gent Gran de Les Fonts.
-Centre Social de la Torre Julià, al Passeig Ferrocarril. Seu Servei d'atenció de l'Ajuntament de Sant Quirze.
-Centre Masia Can Falguera, pendent de rehabilitació, que per les seves característiques es podrà convertir en el gran espai social que el fontins desitgen.

Centres esportius:

-Poliesportiu Passeig Ferrocarril, amb piscina pública
-Poliesportiu Sant Joan
Al Pla de Les Fonts existeix un terreny destinat a un futur espai esportiu.
Altres centres esportius privats:
-Unión deportiva Les Fonts. Club de futbol entre d'altres activitats
-Club de Tenis Les Fonts.

Parcs, jardins i fonts públiques

Parc de la Depuradora, gran espai verd amb zones infantils, picnic, passejades, ideal per tota la família. Parc Manel Mañas, pinar, amb zona infantil, al barri de Sant Joan. Parc Serra Galliners, de dimension considerable, bosc de pins, roures i alzines amb espai infantil.

El nostre poble rep el seu nom per la gran quantitat de fonts naturals que existien en la primera part del segle XX. Avui dia es van recuperant les antigues fonts i d’altres noves, però totes reben aigua de la xarxa. Existeixen al voltant de 25 i augmenten any rere any, gracies a gent que dedica esforços a aquest fi.

Festes i tradicions

Festa Major : Celebra la festivitat de la Mare de Deu del Roser (7 d'octubre).Patrona de Les Fonts..
Pessebre vivent: Voltants de Nadal.
Cavalcada de Reis: 5 de gener.
Carnestoltes: Rua per grans i petits.
Festa de Sant Joan: 23-24 juny.
Sopar de germanor: anual.
Havaneres: Dissabte juliol.
Festa dels Gegants de Les Fonts: Els nous:el Falguera i la Corbera, i els antics

Mapa del Lloc | comercial@aiguesdelesfonts.com | © 2008 - 2024 Aigues de les Fonts |
  • Iniciar Sessió
  • | CSS | Diseny creat per deivi